Кои слънчеви очила са най-подходящи за кръгло лице?

Кои слънчеви очила са най-подходящи за кръгло лице?

Има много фактори, които определят дали един чифт слънчеви очила би ви стоял добре или трябва да се насочите към друг, по-подходящ на характеристиките ви. Основното, на което трябва да обърнете внимание, освен вкусовите предпочитания, е формата на лицето. Тя определя какъв аксесоар би подчертал чертите ви и би довел до подобряване на външния вид.

В тази статия, от онлайн магазин Sky Optic, ще ви помогнем да откриете подходящи слънчеви очила за вашия стил, ако сте с кръгло лице.

Как слънчевите очила могат да подобрят чертите и цялостния външен вид?

Всяко лице е специфично, но някои от характеристиките като широчина на челюстта, скулите, дължината или заоблеността, помагат да се определи конкретната форма. Слънчевите очила са тези аксесоари, които биха ви помогнали да подчертаете най-добрите си черти и да отклоните вниманието от несъвършенствата. Чрез тях ще успеете да балансирате кръглото си лице и да му придадете издълженост, както и по-изразен контур.

Освен това, правилният избор на слънчеви очила е отличен вариант да изразите индивидуалността си, да подчертаете своя стил, както и да придадете елегантност на всяка любима визия. Добрият подбор на цветове за рамката и стъклата може да се съчетае отлично с облеклото ви или да послужи като акцент при избор на дрехи в неутрални нюанси.

Обяснения относно формите на лицето

Какво е разбирането за кръгло лице? За целта, от Sky Optic ще дадем кратки разяснения, по които да разпознаете останалите видове лицеви структури:

  • овална – смята се за една от най-популярните и пропорционални такива. При овалната форма съществува баланс между чертите – лицето е издължено, а скулите са със средна широчина;
  • квадратна – характеризира се с широко чело, изразени ъгли на челюстта и равни пропорции между дължината и ширината. Такива лица често имат силно изразени черти и по-широки скули;
  • правоъгълна – специфично за тази форма е широко чело, ъгловати краища на челюстта и дължина, която е по-голяма от ширината на лицето;
  • диамантена – при нея се наблюдава заострена брадичка и широчина в зоната на скулите;
  • сърцевидна – скулите са по-високо разположени, а челото е широко;
  • триъгълна – счита се за такава, когато челюстта е по-широка от скулите.

По-подробна информация относно начините за определяне на лицевата структура и специфики за гореспоменатите, може да откриете в нашия Наръчник за определяне на формата на лицето.

Основни характеристики на кръглата форма на лицето

Кръглото лице е често срещано и се характеризира с липса на изразеност в областта на скулите и челюстта, които са почти с еднакви мерки. Силуетът е по-закръглен, като това обхваща и областта на брадичката. Не се наблюдават груби черти. Кръглата структура придава по-младежки вид, а бузите са по-изразителни.

Въпреки това, тези описания може да варират в зависимост от индивидуалните черти.

Кои модели слънчеви очила са най-подходящи за хората с кръгли лица?

Облият силует, с който кръглото лице се отличава, може да бъде хармонизиран отлично с помощта на правилния чифт предпазни аксесоари. Най-подходящите, които да описват достатъчно добре нежните и закръглени черти, без да ги подчертават, са правоъгълните и квадратните слънчеви очила. Те не засилват закръглеността, а напротив – балансират я, създават визуално впечатление за по-голяма издълженост и дори придават на структурата по-голяма изразителност. Важно е също да се избягват твърде малки модели, които може да направят лицето да изглежда още по-кръгло.

Предимството на тези типове предпазни артикули е, че те са широко достъпни, защото всички световноизвестни висококачествени марки ежегодно разработват колекции, в които включват квадратни и правоъгълни модели.

Допълнителни фактори, които трябва да имате предвид

Освен изборът на конкретна форма слънчеви очила, като квадратната и правоъгълната, към която да се придържате, има още много фактори, които трябва да вземете предвид при избор на аксесоари. Основните обстоятелства, които влияят на крайното решение и ще ви осигурят зашеметяваща визия, са:

Характеристики на рамката


За да се уверите, че правоъгълните или квадратните модели, ще ви прилягат възможно най-добре, се погрижете да обърнете внимание и на рамката. Дебелината и нейната цялост също имат значение. За да балансирате максимално добре кръглата структура, е подходящо да се насочите към цяла рамка. Доверете се на по-тънки модели, които да подчертаят по деликатен начин нежните ви черти и да кореспондират максимално добре с тях.

Цветове

Важно е да обърнете внимание на цветовете, които да гарантират отличния ви външен вид, както и удобството по време на носене. Ако заложите на ярки, светли и живи цветове, може да рискувате да постигнете точно обратния ефект – да подчертаете закръглеността и по-големите бузи. Ако искате да създадете визуален баланс, се ориентирайте към неутралните и по-тъмните им нюанси. Класическата комбинация между черна рамка и сиви лещи би подхождала много добре в конкретния случай. Може да експериментирате и с други нюанси за стъклата, като кафяво, синьо, както и да се насочите към златиста или сребриста рамка.

Размер

За да се уверите, че слънчевите очила ще ви прилегнат добре, е необходимо да обърнете внимание на размера. За ориентир е правилно да използвате най-широката част на кръглото лице и да изберете модел, чиято широчина е малко по-голяма. Обърнете внимание и на размера на стъклата. Не избирайте аксесоари с прекалено малък диаметър на стъклото, защото те ще създадат визуално впечатление за по-голям обем.

Материал на изработка

Винаги се доверявайте на висококачествени материали, които да придадат устойчивост на аксесоара. При нас ще откриете голям набор от метални и пластмасови изработки. Търсете устойчивост на различни фактори, от които – влага, високи температури, здравина и удобство.

Защита

Независимо колко добре ви стоят едни слънчеви очила, ако те не разполагат с пълноценна слънцезащита, която да предпазва очите ви от увреждания, то те не са подходящи. За щастие, от skyoptic.bg ви предлагаме само и единствено аксесоари, които предоставят 100 % UV защита.

Съобразявайки всички особености на кръглата лицева структура и критериите при избор на слънчеви очила, ще успеете да откриете този модел, който пасва най-добре на визията и предпочитанията ви.

Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik