Наръчник за определяне на формата на лицето

Наръчник за определяне на формата на лицето

Ако искате да бъдете сигурни, че очилата, които сте избрали, независимо дали са диоптрични или слънчеви, пасват отлично на вашия външен вид и ще ви отиват, е важно да съобразите каква е формата на лицето ви. Именно тя следва да бъде първоизточникът на вашето окончателно решение. Но как да разберете каква е формата на вашето лице със сигурност? За направата на правилния избор, ние от skyoptic.bg, ще ви помогнем по лесен и удобен за вас начин. 

Защо е важно да определите формата си на лице?

Както онлайн, така и във физическите магазини, ще откриете голямо разнообразие от артикули в категория слънчеви очила. Всички те могат да изглеждат отлично, да притежават невероятен дизайн и да ви харесват, но дали ще ви отиват?

Както при дрехите и обувките, един продукт може да изглежда брилянтно на закачалката или върху манекена, но когато го приложите върху вашето тяло, понякога представата и реалността се различават. Така е и с очилата.

Сред най-правилните решения, които трябва да вземете, когато избирате слънчеви или диоптрични очила, е да определите каква е вашата лицева структура. Именно по този начин, вие ще можете да стесните своя избор и ще се олесните в задачата да намерите оптималния чифт за вас. Така, пазарувайки онлайн, ще направите точно попадение, ще минимизирате възможността за грешка или несъответствие и ще си закупите артикул, който наистина да ви приляга блестящо.

Как да разберете каква е вашата форма на лице?

След като разбрахте колко е важно да знаете каква е вашата лицева структура при избор на очила, е време да обърнете повече внимание и на самите способи за установяването. Определянето може да се извърши чрез няколко основни стъпки:

  1. Направете коректно измерване

    За целта ще се нуждаете от мерително средство. Основно измерването може да се направи в милиметри или сантиметри, като първият вариант би ви бил по-удобен, защото размерите на очилата в онлайн магазините, какъвто е нашият, се представят в тази мерителна единица. Започнете да записвате мерките си последователно челото, скулите, челюстта и дължината на цялото лице. За прецизното определяне е важно да извършвате вземането на мерки по прецизен начин. Челото се мери от единия до другия край на косата.

    Следващи са скулите, които се намират под долните клепачи. За ориентир използвайте начална точка на единия край на окото и завършете измерването с края на другото. Направете измерването си над самите скули, като трябва да спазвате права линия.

    За да измерите челюстта си, е важно да започнете непосредствено под ухото и да завършите траекторията до средата на брадичката си. Мери се паралелно и от двете страни на лицето.

    Последно, но не и по важност, прокарайте линията или рулетката, която ползвате, в средата на лицето, като тя трябва да преминава по цялото продължение на носа. Запишете разстоянието от линията на косата до края на брадичката.
  2. Спрямо мерките, които сте взели, открийте точната си структура по определение. Има няколко основни структури на лицето, които са определящи при избор на очила:
    • Кръгла – скулите не са силно изразени, а дължината им е еднаква с лицевата, премерена от върха на брадичката до линията на косата. При този вариант, челюстта и челото имат почти идентични размери. Контурите не са силно изразени, а са по-обли и нежни. Брадичката също се характеризира като по-закръглена.
    • Правоъгълна – при този вариант, челюстта е остра и силно изразена. В повечето случаи няма откроена брадичка или тя е едва зебележима.
    • Овална – тук се наблюдават различни размери. Характерна е издълженост, по-изострени черти на челюстта, като контурите не са прекалено остри. Скулите не притежават голяма ширина. Наблюдава се умереност във всички пропорции.
    • Диамантена – има специфични пропорции. Скулите са най-широки, а брадичката притежава заостреност. Наблюдава се по-голяма дължина. Нарича именно така, защото съединявайки мислено с линии всички мерки, се получава диамант.
    • Сърцевидна – тук се наблюдава по-високо разположение на скулите, почти непосредствено след долните клепачи. Брадичката е същевременно тясна и остра. Челото тук е по-широко.
    • Триъгълна – тук скулите и челюстта се разминават в измерванията, като втората част от лицето е с по-голяма широчина.

Какви очила ви подхождат според формата на лице?

За да изберете вашия оптимален чифт диоптрични или слънчеви очила, които да сте сигурни, че ще ви подхождат, без дори да се налага да ги пробвате, трябва да имате ясна визия за формата, която търсите. След като знаете специфичните особености на лицето ви, следва да намерите чифт очила, които да балансират силуета, да създават оптическа илюзия, там където е необходимо и да ви представят в най-добрия ви външен вид. Противно на мисленето, че имайки определен тип лицева структура, вие трябва да търсите очила от същия вид, ние от skyoptic.bg ви споделяме, че ефектът, който искате да постигнете, отговаря до голяма степен на максимата “Противоположностите се привличат”. Вследствие на това обстоятелство, определяме кои аксесоари ще ви отиват според формата на лицето:

  • овална – най-подходящ вариант за вас са Котешко око, Пеперуда, маска. Широчината на избрания от вас артикул трябва да отговаря на най-изпъкващата лицева част. Заложете на умерено тесни модели;
  • кръгла – най-вероятно искате да създадете оптическа илюзия за издълженост. Можете да го постигнете чрез правоъгълна или квадратна рамка. По този начин, заоблените форми ще се балансират отлично с правите ъгли на рамките;
  • квадратна – тук липсва издълженост, която може да бъде постигната чрез по-тесни модели. Овалните аксесоари са отличен вариант за формиране на издълженост и смекчаване на ъглите;
  • сърцевидна форма – заложете на равни или заоблени рамка. За да изразите нежността на чертите ви, можете да се насочите към по-тънки модели. Популярен вариант са тези модели, чиито рамки притежават удебеляване, но само в долната си част;
  • диамантена форма – несъмнено овална форма на аксесоара или Котешко око ще ви прилягат отлично. Ако искате да постигнете отличен баланс, можете да заложите на силно изразени рогови рамки;
  • триъгълна форма – търсеният ефект тук е прибиране на челюстта, за сметка на челото, което трябва да се разшири оптически. Авиаторите и правоъгълните аксесоари ще постигнат именно този резултат.

Знаейки тези характеристики, вече сте готови да откриете мечтания чифт очила, който да подчертае най-добрите ви черти и да прикрие тези, в които сте несигурни. Изразете своя стил по най-добрия начин.

Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik