Какви форми на очила са подходящи за овално лице?

Какви форми на очила са подходящи за овално лице?

Изборът на правилните слънчеви очила има много по-голяма сила за сътворяването на завършен външен вид, отколкото може би предполагате. А формата е сред характеристиките, на които трябва да обърнете най-голямо внимание.

Овалното лице се приема за най-съразмерното и балансирано, на което повечето типове аксесоари подхождат. Въпреки това, съществуват някои видове слънчеви очила, предназначени именно за този силует и ще ви прилягат отлично.

От Sky Optic ще ви помогнем да направите правилния избор, който да подчертаете стила и индивидуалността ви, в съответствие с вашите предпочитания.

Определяне на овалната форма на лицето

За да бъдете наясно към какви точно аксесоари да се насочите, на първо място трябва да да разберете дали лицето ви наистина е овално. Може да го постигнете лесно и удобно в домашни условия, без помощта на специалист. Единственото, от което се нуждаете, е сантиметър и лист, където да записвате мерките.

За целта – посетете нашия наръчник за определяне на формата на лицето, където ще получите подробна информация.

Разбиране на характеристиките на овалното лице

Овалното лице е познато като най-симетричното. То се характеризира с меки черти и правилни пропорции. Широчината на челюстта при него е по-малка от тази на челото. Тя не е еднаква с дължината, поради което се наблюдава и тази по-нежна и балансирана форма. 

Наблюдава се умерена изостреност на скулите, допълнена със закръгленост на бузите. Контурите не са прекалено изразени и остри, като това означава, че овалното лице не е грубо и е напълно пропорционално.

Форми на рамки, които перфектно допълват овалното лице

Както вече знаете, хората с овални лица са привилегировани, защото почти всичко им отива. Рамките, които най-добре биха паснали на лицевата ви структура, както и слънчевите артикули, са:

  • кръгли – закръглените форми се хармонизират много добре с овалната структура на лицето, превръщайки кръглите слънчеви очила в подходящи и предпочитани за изграждането на балансирана и нежна визия. Сред моделите, които от skyoptic.bg ви препоръчваме, са:
    • OAKLEY OO9440 – 944002 – слънчевите очила на Oakley са сред най-новите, от последната колекция на бранда. Кръглата пластмасова рамка в черен цвят придават универсалност, а розовите стъкла внасят свежест в дизайна;
    • GUESS GU00068 52H – елегантният аксесоар на Guess за мъже е изцяло в кафяв цвят, като разполага с преливащи стъкла и поляризиращи лещи за максимален комфорт във всякакви условия.
  • правоъгълни – балансираните закръглени черти се съчетават отлично с по-изразените краища на рамката, които правоъгълните слънчеви очила предоставят. Предлагаме ви две перфектни опции:
    • BOSS 1451/S – 003/M9 – този луксозен и елегантен модел на Boss е част от Колекция 2023 година. Пластмасовата рамка на слънчевите очила в черен цвят, в комбинация с огледалните стъкла в оранжево, създава перфектен баланс;
    • DOLCE & GABBANA DG6187 – 331287 – свежи, различни и необикновени. Такива са слънчевите очила на DOLCE & GABBANA, грабващи вниманието със своя необикновен и свеж дизайн. Дамските артикули комбинират бял и сив цвят, създавайки една успешна визия.
  • котешко око – ако искате да придадете още по-голяма издълженост на образа си, с артикулите тип “Котешко око” определено ще го постигнете. Слънчевите очила, които ви препоръчваме да разгледате, са:
    • MICHAEL KORS MK2158 – 34453B – пластмасовият дамски аксесоар е изграден изцяло от компоненти в кафяво, включително рамката, върху която е брандирано логото на Michael Kors, но също и преливащите стъкла. Тези очила изглеждат екстравагантно, различно, свежо и помагат за изграждането на индивидуалния образ;
    • TIFFANY & CO. TF4195 – 8001S4 – съчетанието между метал и пластмаса, използвано за изработването на този артикул, дело на TIFFANY & CO, засилва устойчивостта и здравината. Сивите плътни стъкла ще ви помогнат да получите комфортна за окото картина, с отличен контраст и ясни цветове.
  • многоъгълни – очилата с тази форма ще внесат свежест във визията ви, като едновременно с това ще акцентират върху пропорционалните специфики на овалното лице. Подходящи многоъгълни модели са:
    • ANA HICKMANN AH3271 – T01 – артикулът е предназначен за жени и е дело на Ana Hickmann. Рамката съчетава пластмасови и метални елементи за постигането на солидност, износоустойчивост, дълготрайност и здравина. Сините стъкла са преливащи, осигуряващи лесна адаптация на зрението към всякаква интензивност на светлината;
    • RAY-BAN RB3548N - 001/R5 – златистата метална рамка кореспондира много добре със сините плътни стъкла за постигането на хармоничен, изчистен и елегантен дизайн. Подходящи са както за мъже, така и за жени.

Това са само част от предложенията в нашия онлайн магазин, заслужаващи вниманието ви. Разгледайте каталога ни, за да откриете перфектното попълнение към принадлежностите ви, като имате предвид, че всички артикули са със 100 % защита срещу слънчевите лъчи. Последвайте съветите ни, за да направите правилния избор.

Съвети за стилизиране на овални лица и очила

Тази балансирана форма дава широко поле за изява и съчетаване. Може да се експериментира или да се заложи на любимата визия. Има възможност да се опитат различни модели, дизайни и цветове, за да се намерят тези, които най-добре подхождат на индивидуалните вкусови предпочитания и външен вид. 

Подходящи са както по-тънките, така и удебелените рамки, а от цветова гледна точка – топлите, студените и неутралните тонове ще изглеждат еднакво добре върху овалното лице.

За какво още да внимавате?

Въпреки че почти всички типове слънчеви очила подхождат на овалната лицева структура, е препоръчително да се внимава с по-обемните модели, защото те може да нарушат баланса и да повлияят на натурално заложените правилни пропорции.

Важно е да се потърсят такива, предлагащи стопроцентова защита срещу ултравиолетовите лъчения, свободните радикали и синята светлина. Съсредоточете се още и върху типа на лещите – някои са поляризиращи, а други не. Стъклата може да бъдат преливащи, огледални, антирефлексни и още много други видове.

Намерете комбинацията, която ви подхожда най-добре и ще ви предпази от вредните въздействия на алфа и бета слънчевите лъчи.

И не на последно място, изберете цветове за слънчевите очила, които отиват на визията ви и кореспондират с вашите аутфити. Така те ще служат като неизменен аксесоар от вашия образ.

Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik