Как да откриете какъв е вашият размер слънчеви очила?

Как да откриете какъв е вашият размер слънчеви очила?

Когато си купувате слънчеви очила, е много важно да помислите не само за техния външен облик и специфични характеристики, като материал на изработка, цветове и форма, но и за размера им. Защо е важно?

Ние, от онлайн магазин skyoptic.bg, вярваме, че когато закупувате нов чифт слънчеви очила, за вас е важно те да бъдат удобни, да ви отиват и да прилягат отлично на лицето ви. Именно размерът до голяма степен определя как ще се чувствате с новите си принадлежности. Именно и поради тази причина, между мъжките и дамските модели съществува съществена разлика в мерките.

След като се запознаете с ръководството за определяне на точните мерки и можете да извършите правилна проверка, то вариантът да сбъркате с избор на нови предпазни аксесоари, се свежда до нулата.

Начини за измерване на слънчеви очила

Притежавайки точните слънчеви очила, съобразени с пропорциите на лицето ви, вие ще се чувствате комфортно, независимо дали носите предпазните си аксесоари за кратко време или целодневно.

Освен това, прилягайки плътно на лицето ви, вероятността да се изхлузят и тяхната функционалност и покритие да се влошат, се свежда до минимум. Но как да измерите правилно?

На първо място, определете каква е формата на лицето ви. Най-лесно можете да го постигнете като вземете мерките на челото, челюстта, дължината на цялото лице и скулите. Именно така ще можете да бъдете сигурни, че сте се ориентирали към точната форма на слънчевите очила. 

Повече относно избора на очила според формата на лицето ще откриете ТУК

Следващата стъпка, която се явява същинската част, е определянето на размера на самите аксесоари. Ако не разполагате със стар чифт, който да използвате за определяне на точни мерки, можете да го направите лесно и бързо, като за целта ви е необходимо мерително средство. Линията е подходящ вариант, както и шивашкият сантиметър. За постигане на максимална точност може да използвате огледало, срещу което да застанете. Поставете линията на нивото на скулите си и измерете разстоянието от единия до другия край на лицето. След това определете разстоянието в милиметри между слепоочията си. Запишете си ги, за да не допуснете грешка при избор на модел предпазни аксесоари.

За да ви приляга успешно избраният от вас чифт, е важно да определите и ширината на рамката. Можете да постигнете този точен резултат, като премерите разстоянието от единия до другия край на челото си, като линията трябва да бъде правилно разположена, точно под тази на косата. 

Можете да използвате и кредитна карта, чийто размер отговаря на леща със средна големина. Ако след направеното измерване, краят на картата е по-дълъг от окото ви, то подходящият номер за вас е по-малък. Ако краищата съвпаднат, значи сте среден размер, а ако картата е по-къса от края на окото ви, ще ви е необходим голям номер.

Знаейки вашите специфични мерки, вече можете да се насочите към избор на конкретни слънчеви очила. Когато сте определили формата, която ще ви приляга най-добре, както и размера ви, бихте могли да си закупите желания от вас модел онлайн, без да се притеснявате, че няма да ви приляга добре.

Как да откриете размера на своите очила?

Всеки артикул в категория предпазни аксесоари, независимо от производителя и произхода, има размер, който е универсален за всяка страна. Най-често е позициониран във вътрешната страна на рамката с малки, но отличаващи се цифри. Приличат на код, изписан с малки тирета. Тези цифри описват специфични параметри на отделните компоненти на артикула и помагат на потребителите да установят дали този вариант е подходящ за тях или не. Често дори служат като еталон при избор на нов аксесоар. Какво показват тези параметри?

  • широчина на лещите – първата двойка числа показва параметрите на лещите. Измерва се в милиметри, като за начална точка се използва края на моста на рамката, служещ за позициониране на носа, а за завършек се приема мястото, където лещата и дръжката се свързват. Измерва се хоризонтално, като се следва диаметъра, независимо от формата. Определянето на тази мярка се извършва в най-широката част. Този показател е еднакъв и за двете стъкла;
  • широчина на моста – този показател е сред най-важните. Мостът е този компонент от слънчевите очила, който съединява двете лещи и се поставя върху носа ви. От избора на модел с правилна широчина зависи удобството, фиксацията на предпазния аксесоар, както и начина, по който избрания от вас продукт ще ви стои. Винаги съобразете този показател с вашия нос и широчината му, за да ви прилегне успешно;
  • дължина на рамото – нарича се още дръжка. Именно рамото държи този аксесоар за лицето ви, затова преценете добре размера. Дължината трябва да бъде достатъчна, за да може да прикрепите успешно зад ухото ви върха на дръжката.

Има още един показател, който можете да проследите, и това е височината на лещата. За разлика от другите мерки, които се вземат хоризонтално, височината се премерва вертикално. Началната точка е върха на лещата, а крайната – дъното. Съобразявайки всички тези параметри, вие ще можете да си закупите най-подходящия размер слънчеви очила.

Най-често срещани размери на слънчеви очила

Както при дрехите и обувките, така и при слънчевите очила има най-често срещани номера. Съществуват както много малки, така средни и големи. За хората с по-тесни лица, подходящ номер на лещата, е в диапазон от 48 до 52 мм. При средните варират от 53 до 58 мм, а при големите – 65-72 мм. Дължината на дръжката най-често е в диапазон от 125 до 140 мм. 

Препоръчани марки за детски слънчеви очила

Когато избирате предпазен аксесоар за вашето дете, е много важно да обърнете внимание на производителя. Това е така, защото доказаните марки използват висококачествени материали за изработка на своите артикули, осигуряват максимална защита срещу вредните ултравиолетови лъчи. Те предоставят в описанията си точни мерки, отговарящи на параметрите на лещите, моста и дръжките.

Световноизвестните марки, които разработват първокласни модели аксесоари, отговарящи на стандартите за качество и доказани със своята функционалност, са много. Сред предложенията в нашия каталог, които се открояват като най-предпочитани, са детските серии на марките Vogue, Carrera, Polaroid, Ray-Ban, Emporio Armani и други.



Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik