Как да изберете слънчеви очила Ray Ban според формата на лицето?

Как да изберете слънчеви очила Ray Ban според формата на лицето?

Планирате покупка на качествени слънчеви очила Ray-Ban? Това ще бъде ключов аксесоар за вашата визия. Важно е да се спрете на този, който перфектно ви допълва. Вижте нашите съвети как да направите точния избор!

Как да откриете перфектния за вас модел Ray-Ban?

Авиатор

Първият модел на Ray-Ban, който е на пазара от близо век, вече е добил култов статус. Aviator е разработен през далечната 1937 година и както подсказва името му, първоначално е предназначен за нуждите на авиацията. Целта на създателя му Джон Макриди (полковник от американската армия) е да улесни пилотирането на летците, като ги предпази от заслепяващите слънчеви отблясъци. Така слънчевите очила Aviator се сдобиват с удобна анатомична капковидна форма, както и със стъкла с най-високата възможна UV-защита.

И до днес няма колекция на марката, в която да липсва актуален вариант на прочутите авиаторски слънчеви очила. Те са най-разпознаваемият модел на Ray-Ban, който не губи актуалността си през годините. Рамката им обикновено е метална, като има предложения с двоен мост и доста други нововъведения.

За кои хора е подходяща? Вероятно сте виждали много и различни хора да носят този популярен модел слънчеви очила. Изглежда, сякаш той подхожда на всеки. Ако все пак се колебаете, дали ще стои добре и на вас, имайте предвид, че формата на Aviator е най-подходяща за овално или квадратно лице. Капкообразните стъкла създават зрителната илюзия, че лицето е по-продълговато и допринасят за добър баланс. Освен това меката форма на стъклата смекчава ефекта на квадратните скули. Добра е и за плоско лице.

Wayfarer

Друг емблематичен за Ray-Ban модел е създаденият в началото на 50-те години на миналия век Wayfarer. Той е един от онези малки акценти, които оставят огромен отпечатък върху поп културата. Носят го музикални звезди, холивудски актьори, използван е за изграждане на визията на многобройни филмови образи и е любим на милиони клиенти на марката по света.

Формата на тези слънчеви очила е трапецовидна с плътни пластмасови рамки. Първоначално се предлагат изцяло в черно, а днес имате избор между варианти в разнообразни цветове. Съвременните вариации на Ray-Ban по темата Wayfarer са леко по-малки от оригинала и макар да носят в себе си ретро духа, създават усещане за съвременна актуалност.

Със своя балансиран силует Wayfarer подхожда на повечето лица, но най-добре пасва на овално, на топчесто и на сърцевидно, като при кръглите рамките помагат за постигане на по-категоричния контур, а при сърцевидните – за създаването на зрително равновесие между горната и долната лицева част.

Clubmaster

Още една от класическите визии на Ray-Ban. Стъклата са с меки овални очертания, а леко извитите над веждите рамки държат стъклото само в горната част. Очилата Clubmaster са пуснати на пазара през 80-те години на 20-ти век, но носят романтиката и винтидж усещането на 50-те. Както повечето модели, и този стои добре на овален контур. Можете да заложите на него и ако вашата лицева форма е кръгла (визуално я удължава), както и ако е сърцевидна (дъгата на рамките омекотява острата брадичка).

Кръгли

Кръглите слънчеви очила носят ретро духа на 60-те и 70-те години. Ако сте фенове на хипи културата и търсите онзи аксесоар, който да носи в себе си свободния ѝ дух, кръглите модели са отличен избор. Те ще ви придадат нестандартна визия и малко блясък. А дали ще подхождат за вас? Да, ако ликът ви е с овална, квадратна или сърцевидна форма. Кръглите стъкла омекотяват очертанията. А ако брадичката е твърде тясна в сравнение със скулите, кръглите слънчеви очила внасят нужната симетрия.

Един от най-популярните кръгли модели на Ray-Ban е Round Metal. Те се предлагат във вариации с различни метални рамки (златисти, сребристи, черни, цветни), както и с различен цвят на стъклата: от традиционното черно до розово. С тях ще придадете на стила си нужната щипка екстравагантност.

Clubround

Комбинацията от Clubmaster и Round Metal заслужава особено внимание. В нея кръглите стъкла са допълнени от рамка с извивки следващи веждите и резултатът е забележителен. Кръглите стъкла и тук омекотяват квадратните лица, а при сърцевидните внасят баланс. 

Erika

Това предложение на Ray-Ban е с обемни капковидни стъкла и с елегантни пластмасови рамки с остри връхчета. То създава усещане за лекота, благодарение на металните странични части. Носи ретро очарование, но е напълно в духа на съвременния ритъм. Подходящо е за почти всяка анатомична лицева форма. 

Квадратни

Те са симетрични и същевременно обемни. Квадратните слънчеви очила придават авангардност и класа на визията ви. Подходящи са за хора със сърцевидно лице, защото уравновесяват широкото чело с тясната брадичка. Добър избор са и за хора с кръгли форми, тъй като контрастират на заоблеността.

Правоъгълни

Правоъгълните слънчеви очила са нестандартни и забележими. Ако следваме правилото, че е препоръчително формата на очилата да контрастира на тази на лицето, за да има баланс, то следва правоъгълните слънчеви модели да са подходящи за кръгли и овални лица. Причината е, че те оптично леко изострят чертите, отнемат от овала и създават илюзия за удължаване.

Многоъгълни

Интересните многоъгълни решения от Ray-Ban ще се сторят атрактивни на хора, които обичат да впечатляват околните и да бъдат забелязвани. Преди да ги вземете обаче, имайте предвид, че те стоят добре на заоблени визии. Многото ъгли хармонират с меките лицеви черти.

Неправилни/Широки

Широките предложения са добър избор за овалните лица, защото не се създават голям контраст.

Още какво е важно да знаете при избора?

Kато най-реномираната марка на пазара, във всяка своя колекция Ray-Ban предлага огромно разнообразие от предложения. Но още по-интересно е, че някои от тях можете да откриете в различни размери. Така че, ако харесвате даден модел, но се притеснявате, че няма да ви стои добре, защото лицето ви е слабо, твърде тясно или твърде широко, можете да се поинтересувате дали същите слънчеви очила не се предлагат в друг размер. Вариантите са: „малък“, „стандартен“ и „голям“.

И още един важен ориентир. От вътрешната страна на всяка оригинална рамка Ray-Ban ще откриете комбинация от букви и числа. Там са посочени и характеристиките на конкретния вид в числа. Например: 58-14-140. Това значи, че ширината на лещите е 58 мм, ширината на моста между тях е 14 мм, а дължината им е 140 мм.

Намирането на правилния размер и на правилната форма е ключ към перфектната визия и комфорт. Колекциите на Ray-Ban са на разположение за вашите открития! 

Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik