Защо си заслужава покупката на слънчеви очила Ray-Ban?

Защо си заслужава покупката на слънчеви очила Ray-Ban?

Планирате закупуване на слънчеви очила и сте се насочили към Ray-Ban? Няма как да направите по-добър избор! Вижте защо това е отлична инвестиция! 

Какво трябва да знаете преди да закупите слънчеви очила Ray-Ban?

Има защо Ray-Ban да е една от най-популярните марки в сферата на оптичните продукти. Това е не просто име, а гаранция за качество. Очилата на бранда се отличават с изключително атрактивен и винаги актуален дизайн, както и с най-високо ниво на защита на очите.

Многото предимства на Ray-Ban и огромната популярност на марката обаче я правят доста привлекателна и за имитации. Ценовият клас на оригиналните продукти не е достъпен за закупуване от масовия клиент, което отваря широка ниша за предлагане на реплики на бранда. Фалшификатите могат да наподобят до голяма степен дизайна на оригиналните слънчевите очила, но има няколко признака, по които лесно можете да ги разпознаете. При закупуването на оригинален продукт е важно да се уверите, че той наистина притежава всички отличителни белези на произведените от компанията EssilorLuxottica слънчеви очила, а именно:

  • пълен комплект с аксесоари: оригинална кутия, калъф, кърпичка за почистване. Всеки от аксесоарите трябва да е брандиран с логото на Ray-Ban;
  • сериен номер на конкретния модел слънчеви очила, изписан от вътрешната страна на рамката. След закупуването можете да въведете този код в сайта на компанията и да откриете и онлайн неговите характеристики;
  • лого на Ray-Ban, изписано на стъклата, на рамките, както и на държачите на носа;
  • упътване и подробна брошура с информация за продукта.

История на марката

Ray-Ban буквално означава „забрана на лъчите“ и именно това е предназначението на слънчевите очила на марката. Първият модел от тях е произведен през 1937 година и е създаден с цел да премахне дискомфорта, който създават слънчевите UV лъчи от синия и белия спектър на авио пилотите по време на полет.

Създателят на Ray-Ban e Джон Макриди, полковник от американската армия, който разработва новия вид слънчеви очила заедно с компанията за медицински изделия Bauch&Lomb. Целта на този продукт е да помогне да се избегнат заслепяващите отблясъци на лъчите и същевременно да се осигури перфектна видимост, която да позволява на авиаторите да пилотират самолетите.

Така през 1937 г. се появява първият модел слънчеви очила Ray-Ban, които носят името Aviator. Първоначално те са предназначени изцяло за летците, но не след дълго са достъпни за закупуване от всички желаещи да се оборудват с качествена защита на очите си от вредното слънчево лъчение. Формата на този първи модел се превръща в един от най-разпознаваемите символи в поп културата. Нещо повече: неговата актуалност така и не отшумява. И до днес във всяка колекция на марката присъстват красиви разновидности на авиаторските слънчеви очила.

Друг иконичен модел на марката е Wayfarer. Той се появява през 50-те години и се е превърнал в неразделен елемент образите на десетки култови кино образи. Носят го Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани“, Том Круз в „Рискован бизнес“, Джон Белуши и Дан Акройд в „Блус брадърс“ и много други.

През следващите десетилетия се появяват още многобройни красиви предложения от бранда, а вниманието към детайла е повишено до най-висока степен. Закупуването на марковите оптични продукти вече не само осигурява качествена грижа за очите и е демонстрация на висок статус.

През 1999 г. американската компания, производител на Ray-Ban, Bauch&Lomb, е купена от италианския лидер в производството на оптични продукти Luxottica Group. Днес качествените очила на марката се произвеждат именно в Италия или в лицензирани заводи на бранда в Китай.

Защита на очите

Стъклата, които се използват за продуктите на легендарния бранд, са специално разработени, за да осигурят максимална протекция на очите. Можете да разчитате на тях за 100% защита от ултравиолетовото лъчение. Лещите спират UVA и UVB лъчите, като същевременно ви предоставят кристално ясна видимост.

Освен това стъклата предоставят комфорт при различни климатични условия. Без значение от сезона, както и от облачността и влажността, закупуването на марковите слънчеви очила ще осигури на очите ви перфектен фокус.

Удобство и стил

Всеки модел от колекциите на Ray-Ban се проектира от опитни дизайнери, които съобразяват дизайна с анатомичните особености на лицето. Рамките, стъклата, наносниците – всичко е изработено с внимание и грижа. Аксесоарите се отличават с максимално удобство и могат да се носят часове наред, без ни най-малко усещане за дискомфорт.

Същевременно всеки от артикулите впечатлява с перфектната си визия. Класическите модели, емблематични за марката, са запазени и все още много търсени от клиентите, като дизайнът им се актуализира и спрямо съвременните тенденции. Същевременно във всяка колекция ще откриете нови модерни предложения, съобразени с горещите трендове на сезона, чието закупуване гарантира перфектния завършек на всеки стилен тоалет.

Функционалност и издръжливост

Визията на моделите на бранда е винаги актуална и същевременно универсална. Тя се вписва в различни стилове на обличане, подходяща е при различни поводи и е функционална за всеки от сезоните.

Същевременно за продуктите е характерна изключителна здравина. Преди да бъдат пуснати на пазара за свободно закупуване, слънчевите очила, произвеждани от EssilorLuxottica, преминават през редица тестове за качество и издръжливост. Без значение дали става дума за тънки или плътни рамки, те са максимално устойчиви и здрави. Стъклата също преминават през изпитания и предлагат оптимална здравина и надеждност. Това е и една от причините, поради които си струва закупуването на оригинал на марката. Репликите, макар и красиви, са изработени от далеч по-евтини материали с по-малка издръжливост.

Заслужават ли си покупката?

Те са качествени, стилни, красиви, полезни за здравето на очите… Закупуването на луксозните продукти на Ray-Ban е най-добрият подарък, който можете да направите на очите си. Същевременно те са непреходен моден аксесоар, с който няма да останете незабелязани.

Отличната изработка както на класическите разпознаваеми форми, така и на разнообразните нови модели (кръгли, шестоъгълни и други екстравагантни решения) носи удобство и гарантира дълготрайно ползване.

Макар закупуването на оригиналните предложения на бранда да изисква известна инвестиция, дълготрайната употреба на продуктите Ray-Ban и ползите, които носят за зрението, правят тази покупка напълно оправдана.

Не пропускайте и възможностите за закупуване на моделите с намаления! Следете актуалните ни промоции за да се възползвате от най-достъпни цени и оферти!

Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik