UV защитата срещу поляризираните стъкла

UV защитата срещу поляризираните стъкла

В днешното общество слънчевите очила са се превърнали в нещо повече от функционално средство за защита на окото. Сега слънчевите очила станаха синоним на модна изява и виден източник на индивидуалност. И все пак, докато разглеждаме безкрайните стилове и марки, които светът на слънчевите очила може да предложи, никога не трябва да забравяме истинската цел зад избора на чифт слънчеви очила. Лещите, свързани с избора на слънчеви очила, без съмнение са най-важният аспект, който трябва да се разгледа.

Често вида лещи (стъкла), които избираме за нашите слънчеви очила, могат да направят всичко в нашия свят различно. Обикновено има два вида защитни слънчеви лещи. Първият и най-често срещан избор на леща е UV (Ultra Violet) защитен обектив. Ултра виолетов защитен обектив блокира UV лъчите, допуснати от слънцето, да осъществят директен контакт с окото. Въпреки това проникването на светлина от слънцето все още може да причини ефект на изкривяване и силни отблясъци в ясни слънчеви дни. Това се получава от отблясъците на слънцето, които все още имат проникващи оттенъци върху лещата. Лещите с общ оттенък и UV покритие се използват най-добре за незначителна употреба на открито.

Технологията е разработила решение за премахване на ефекта на отблясъците, изпитван при носене на слънчеви очила в изключително слънчеви дни. Поляризираната леща е специфична само за слънчеви лещи и действа като възпиращо средство от отблясъците, породени от слънцето. Поляризирана лещае оптичен филтър, който пропуска светлина със специфична поляризация и блокира вълни от други поляризации. Този тип лещи се използват най-ефективно за дейности на открито и особено за всякакви дейности в близост до вода. Отражението от слънцето върху водата може да бъде тежест за окото, така че поляризацията силно се препоръчва. Когато пазарувате следващия си чифт слънчеви очила, не забравяйте да попитате вашия търговец за опции с поляризирани лещи.

Можете да закупите очила с поляризирани лещи, на невероятни цени в нашите физически магазини или онлайн.

 
Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik