Пълно ръководство при избор на правоъгълни слънчеви очила

Пълно ръководство при избор на правоъгълни слънчеви очила

Да си купиш хубави слънчеви очила понякога се оказва доста трудно, защото съществува богат избор от марки, модели, дизайни, цветове и други специфични особености. Сред едни от най-важните критерии за вземане на решение е формата на аксесоара. Тя трябва да пасва на лицето ви, за да постигнете желания резултат – стил и безупречна визия.

Една от най-популярните форми е правоъгълната, която често се среща сред предложенията на популярните марки. От онлайн магазин skyoptic.bg ви даваме повече информация относно правоъгълните слънчеви очила, както и ще ви помогнем да разберете дали ви подхождат.

Какво представляват правоъгълните слънчеви очила?

Правоъгълните слънчеви очила са модерен аксесоар, чиято цел е да предпазва очите ви от вредните лъчи на Слънцето и едновременно с това да ви накара да се чувствате комфортно и елегантно.

Правоъгълните слънчеви очила са проектирани да предоставят защита на очите. Небезизвестно е че UV лъчите могат да причинят различни проблеми, като изгаряне на кожата около очите, увреждане на роговицата или на макулата. Тези състояния могат да доведат до зрителни проблеми.

Тези аксесоари се отличават със своите широки и правоъгълни рамки, които предпазват очите и периферното зрение. Поради голямата си покривна повърхност, те защитават очите ви и от попадане на замърсявания и прахови частици, идващи от околната среда.

Характерно за моделите в тази форма, е че те се предлагат в голямо разнообразие от стилове и модели. Без значение дали сте почитатели на класическия и елегантен дизайн, или сте смел и предпочитате модерните и екстравагантните попълнения, непременно ще намерите аксесоар в тази форма, който отговаря на вашите изисквания. Метални или пластмасови рамки, огледални или стъклени плътни лещи – изборът е ваш.

На какви лица подхождат?

Аксесоарите с тази форма подхождат на различни лица, особено на тези с кръгла или овална форма. Те имат способността да придадат контраст на лицето. Чрез своите прави ъгли, по-мекият ви контур ще бъде отлично балансиран и ще изглеждате много изразително.

Ако имате кръгло лице, тези рамки ще създадат визуална илюзия за по-издължено и по-тънко лице. Те могат да бъдат подходящ избор за лица с овална форма, защото допълват естествената симетрия и баланс на лицето.

Съвети при избор на правоъгълни слънчеви очила

Вече споменахме, че изборът на слънчеви очила е труден, особено що се отнася до правоъгълните модели. За да бъдете сигурни, че сте взели правилно решение, трябва да обърнете внимание на следните няколко фактора:

  • цвят – освен от естетическа гледна точка и възможност на комбиниране на вашия избран модел с възможно най-много тоалети и цялостни визии, цветът има и по-специално значение. Винаги обръщайте внимание на лещите, защото техните нюанси отговарят за възприятието на околната среда. Ако ви се налага да шофирате или да извършвате активности на открито, заложете на зелени, сиви или кафяви лещи. В случай че спортувате активно скиорство, сноубординг или плуване, заложете на червени или оранжеви;
  • размер – винаги съобразявайте размера на слънчевите очила, които искате да закупите. Обърнете внимание на дължината на дръжката, ширината на стъклата и разстоянието между двете стъкла. По този начин ще разберете дали конкретния модел би подхождал на лицето ви. Размерите се посочват в продуктовите описания и се разполагат от вътрешната страна на дръжките на аксесоара;
  • защита – този критерий е най-важният, който трябва да търсите и изисквате. За да бъдете сигурни, че вашите правоъгълни слънчеви очила имат максимална защита срещу ултравиолетовите алфа и бета лъчи, както и ви предпазват от действието на свободните радикали, се доверете на реномирани марки и търговци. Винаги купувайте от утвърдена оптика и четете описанията на продуктите. Всеки артикул в категория “Предпазни аксесоари” на нашия сайт, разполага със стопроцентова UV защита, която е описана и в характеристиките на модела, заложени от производителя;
  • материали – след защитата, най-важният фактор, на който да обърнете внимание, касаещ свойствените характеристики и качеството на слънчевите очила, е материалът, от който са изработени. За рамките се използват най-често пластмаса и метал. Първият материал е лек, устойчив, издръжлив, осигурява максимален комфорт при носене и се предлага в широка гама от цветове. Металът е под формата на неръждаема стомана или титан. Характерно за този материал е че притежава отлична здравина, дълготрайност и устойчивост на деформация.

Съобразявайки тези характеристики, вие ще успеете да изберете най-подходящия чифт за вас.

Кои са най-популярните марки за правоъгълни слънчеви очила?

На пазара има много марки, които предлагат такъв тип аксесоари за слънцезащита, но едни от най-открояващите се с богатия си асортимент и необятни възможности, са:

  1. Ray-Ban – разнообразие от цветове и дизайни, които ще ви помогнат да изградите зашеметяваща визия. Марката е известна с безупречното качество, което залага във всеки артикул.
  2. Prada – италианският бранд предлага изкусителни предложения в такава форма, които да паснат зашеметяващо на мъже и жени. Изберете класически или екстравагантен дизайн и получете 100 % защита.
  3. Carrera – за любителите на спортните и спортно-елегантните модели се предлага голямо разнообразие от аксесоари, които се различават по цвят на рамката и стъклата, размери и материaл на изработката. Подходящи са както за ежедневна употреба, така и за спортни занимания.

Има и още брандове, които залагат на правоъгълни слънчеви очила като част от своето портфолио. Разгледайте предложенията ни и открийте правилното за вас.

Модни трендове при правоъгълните слънчеви очила

Тенденциите непрестанно се изменят. От skyoptic.bg наблюдаваме в новите колекции на световните брандове поява на различни трендове.

В последно време, освен традиционните материали за изработка на рамките, се виждат и иновативни такива, като дърво или бамбук. Тези екологични материали придават уникален и естествен вид на аксесоара и са избор на хора, които ценят природата и устойчивостта.

Все по-често се срещат огледални стъкла. Те изразяват стила ви по подобаващ начин, като едновременно с това елиминират отблясъците на Слънцето и ви носят максимална протекция.

Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik