Опасността на синята светлина

Опасността на синята светлина

Скорошно проучване от университета в Базел потвърди, че слънчевите очила намаляват излагането на така наречената „синя светлина“ от електронните екрани. Това проучване се фокусира върху това как синята светлина от светодиодните екрани влияе върху цикъла на съня чрез нарушаване на циркадните ритми.

Сънят се счита за един от най-важните аспекти на човешкото здраве, заедно с диетата и упражненията. Броят часове, посветен на съня, може да не е толкова важен, колкото качеството на съня, което също се влияе от синята светлина. Тъй като нашите работни места, социалният живот и свободното време стават все по-интегрирани с интернет, решението между нормалния ви цикъл на сън и вашия дигитален живот е невъзможен избор.

Слънчевите очила, особено новите дизайни в кехлибарен цвят, които са направени специално за ограничаване на синята светлина, предлагат практично решение. Като блокират или ограничават предаването на синя светлина, естествените ритми на мозъка ви остават непокътнати. Това позволява нивата на продуктивен мелатонин да останат високи независимо дали стаята е тъмна или светла. Проучванията потвърждават, че използването на слънчеви очила и кехлибарени очила пред електронни устройства вечер значително подобрява цикъла на съня.

Най-евтиният и най-популярен вариант за очила с кехлибарен цвят е UVex, който се продава онлайн за едва няколко долара. Предлагат се и очила за увиване и за тези с леща по рецепта. Повечето потребители съобщават, че едва забелязват присъствието на очилата след известно време и изпитват подобрение в техния цикъл на сън. Ако използвате устройствата си през нощта, помислете за инвестиране в тези очила, за да подобрите цикъла на съня си и да защитите очите си за много разумна цена.

Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik