Кои слънчеви очила BOSS най-добре подхождат на вашата форма на лицето?

Кои слънчеви очила BOSS най-добре подхождат на вашата форма на лицето?

Когато става въпрос за висококачествени предпазни аксесоари, марката BOSS е една от тези, оглавяващи класациите. В онлайн магазин skyoptic.bg предлагаме голямо разнообразие от модели на този бранд, не само поради факта, че представят отлично актуалната мода, но и защото предоставят качество и функционалност на високо ниво. 

С какви предимства още разполага марката и как да направите правилен избор, спрямо вашето лице, ще разясним по-надолу в статията.

Какви са предимствата на слънчевите очила BOSS?

Популярността на съответните маркови предложения за мъже и жени не е случайна. Това се дължи на множеството предимства, които предлагат продуктите, принадлежащи към бранда. Те са:

  • елегантен вид – независимо дали предпазните аксесоари са по-класически или екстравагантни, те придават стил и елегантност. Затова употребата им е отлично решение, не само поради основната им функция;
  • високо качество – от BOSS предлагат висококачествени изработки, благодарение на първокласните материали, вложени в производството. Именно те обуславят отличителните характеристики за качество на марката, като здравина, издръжливост, устойчивост на деформация и други;
  • защита – ултравиолетовата защита, която осигуряват, е сред най-важните критерии при избор на слънчеви очила. С BOSS може да сте спокойни, че получавате 100 % UV защита, предпазваща от алфа и бета лъчите, както и от свободните радикали;
  • комфорт – предполага се, че предпазните аксесоари следва да съпътстват вашия аутфит през голяма част от деня, особено когато времето е слънчево, защото възпрепятства видимостта ви. Това създава необходимост от удобство на рамката, лекота, липса на дискомфорт и раздразнение;
  • ясна картина – много от предложенията са разработени с технология за поляризация. Тя елиминира отблясъците и предоставя максимален комфорт при гледане през тях и видимост на високо ниво.

Това са основните предимства, които слънчевите очила, за защита от Слънцето и неговото влияние, предоставят. А за да сте наясно как да направите избор на подходящия модел за вас – прочетете следващите редове.

Форми на лицето и подходящите слънчеви очила

За да изберете правилния чифт, е важно да обърнете внимание на формата на лицето си, имаща ключова роля при подчертаването на индивидуалните черти. Ако не знаете каква е вашата лицева структура, може лесно и бъza-opрзо да проверите, с помощта на ръководството, което от онлайн магазин skyoptic.bg създадохме специално за вас. 

За целта – имате нужда от мерително средство, като шивашки метър, който да ви помогне да вземете мерките на челото, скулите, челюстта и дължината. След това единствено ги съпоставете с описаните в наръчника.

Кръгла форма на лицето

Една от най-често срещаните структури, характеризираща се с по-голяма заобленост, липса на ясно изразени контури и скули. За да се балансира силуетът, е необходимо да изберете такива слънчеви очила, чийто дизайн е с по-ясни ъгли и линии. Те създават визуално впечатление за по-добра контурираност:

Какви слънчеви очила BOSS са идеални за кръгла форма на лицето?

Най-подходящи в този случай са квадратните и правоъгълните модели, тъй като придават хармоничност на типа визия.

Модели

Ето кои са подходящ избор:

  • квадратни 1375/S - 003/M9 - 58 – с цяла рамка в черен цвят, като в комбинация със сивите плътни стъкла и тънки дръжки – стоят отлично на мъже с по-закръглен силует;
  • правоъгълни 1451/S - 003/M9 – отново са с цяла пластмасова рамка. Правоъгълният вариант изгражда класическа визия, съчетаваща черно и оранжево в едно цяло.

Овална форма на лицето

Приема се за най-симетричната и универсална. Характерно за овалната структура е наличието на умерена издълженост, балансирани контури и открояваща се челюст.

Какви слънчеви очила BOSS са идеални за овална форма на лицето?

Предимството ѝ е, че почти всички слънчеви очила биха паснали перфектно. Може да направите своя избор от предложенията на пазара като – Пеперуда, Котешко око, Авиатор, правоъгълни, кръгли и други.

Модели

Предлагаме ви два варианта:

  • авиатор BOSS 1447/S - J5G/WM – този модел с метална златиста рамка, в комбинация с огледални стъкла, отново в същия цвят, изглеждат ефектно върху всеки с такъв външен вид;
  • правоъгълни BOSS 1451/S - O6W/IR – отличен избор за любителите на класическите форми и изчистените дизайни. Съчетанието между черна пластмасова рамка и сиви плътни стъкла е балансирана и елегантна.

 

Посочените артикули са с цяла рамка и осигуряват 100% UV защита.

Квадратна форма на лицето

При нея се наблюдава по-голяма ширина на челюстта, съвпадаща с тази на скулите. 

Какви слънчеви очила BOSS са идеални за квадратна форма на лицето?

За да се балансира успешно силуетът, при избор е важно да заложите на контрастиращ вариант, какъвто може да намерите и при разнообразието от слънчевите очила BOSS. 

Модели

Удачен избор са следните модели:

  • многоъгълни 1344/F/SK - R81/DC - 60 – продуктът разполага с елегантна полурамка в син цвят, изработена от висококачествен метал. Комбинира се идеално с огледалните стъкла в сребристо;
  • многоъгълни 1344/F/SK - 003/IR - 60 – с полурамка от пластмасов материал в черен цвят, успешно подчертан със сиви плътни стъкла.

 

Също така, търсеният баланс може да се постигне чрез кръгли и овални аксесоари, както и многоъгълни такива.

Сърцевидна форма на лицето

Отличава се с ясно изразени и по-високо разположени скули, както и тясна брадичка, която може да бъде и заострена.

Какви слънчеви очила BOSS са идеални за сърцевидна форма на лицето?

Подходяща опция за нея са квадратните очила, както и такива тип Авиатор. За хора със сърцевидна лицева структура, най-добрите варианти са тези със заоблена или подравнена рамка.

Модели

Може да изберете от:

  • авиатор 1441/S - ANS/WJ – благодарение на удебелените дръжки, авиатор 1441/S - ANS/WJ, създаден изцяло в сиво, ще подчертае успешно контурите ви и ще ги балансира;
  • квадратни 1406/F/SK - 807/M9 - 57 – класическото съчетание между черно и сиво е отличен избор за мъжки предпазни аксесоари.

 

Избирайки някой от тези модели на BOSS или сходен на тях, ще постигнете желания ефект, който ще хармонизира изпъкващите черти.

Допълнителни фактори при избор на слънчеви очила BOSS

Има още няколко важни характеристики, които е добре да съобразите при избор, като:

  • цветове – ако искате да създадете драстична промяна в контура си и да изградите различна визуална представа, може да го постигнете чрез избор на тъмни цветове, като черно и кафяво. В случай, че търсите мекота на образа, е подходящо да се насочите към по-топли нюанси;
  • размери – за да ви приляга отлично един модел, трябва да обърнете внимание на размера му. В онлайн магазин skyoptic.bg сме предоставили мерките на всеки артикул в неговото описание, касаещи ширината на стъклото, дължината на мостчето и дръжките;
  • функционалност и защита – всички предложения на марката BOSS осигуряват максимална защита. При избор – обърнете внимание на типа на лещите – дали са поляризирани, или не, както и какво е покритието на стъклата.

За правилен и информиран избор на подходящи предпазни аксесоари, може да се обърнете към нашите специалисти, които ще ви съдействат с професионална консултация и съвет.

Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik