Какви очила подхождат за квадратно лице?

Какви очила подхождат за квадратно лице?

Изборът за форма на очилата е много повече от лични предпочитания и стил. Важно е да съобразите кой модел кореспондира с чертите на лицето ви и как може да ги подчертаете или допълните по най-добрия начин.

Ако имате квадратна форма, за да постигнете балансиран външен вид ви е необходим аксесоар, който да отива на вашата индивидуална визия. Поради това трябва да подберете правилно модела, изпълняващ тези условия. 

Но какви очила Ви подхождат и защо? Как да откриете точния вид сред предлаганото разнообразие? За да разберете отговора на тези въпроси и да достигнете до правилното крайно решение, от онлайн магазин skyoptic.bg с радост ще ви разясним някои основни специфики и ще ви дадем няколко полезни съвета.

Значение на избора на правилните очила за лице

Един аксесоар може да изглежда по коренно различни начини, носен от двама души с различни черти. В основата на избора на правилните диоптрични или слънчеви очила стои правилното определяне на формата на лицето.

Предназначените за нея аксесоари може да подчертаят най-добрите ви черти, да създадат различна визуална представа за тези, които желаете да промените и дори да ви придадат изцяло нов облик. Затова, ако искате блестяща визия, е необходимо да се насочите единствено върху такъв тип очила.

Характеристики и особености на квадратното лице

Квадратното лице е често срещано. То има ясни и изразителни черти, особено в областта на челюстта и челото, характеризиращи се с осезаема широчина. Сред най-характерните особености, определящи силуета тип “квадрат”, е еднаквата дължина и широчина.

Тази форма се определя като остра, с много изявена структура. Чрез правилните очила обаче, може да се балансира, да се придаде издълженост и да се омекотят силно изразените участъци.

Кои форми на рамки са подходящи за квадратно лице и защо?

Най-подходящи са тези форми, чиито дизайн е в пълна противоположност на спецификата на квадратното лице. За да внесете баланс във визията си, трябва да следвате правилото “Противоположностите се привличат”. Всички световноизвестни марки изработват очила, подходящи за квадратни силуети. Достатъчно е само да намерите тези очила, пасващи най-добре на вашия външен вид и вкусови предпочитания. От skyoptic.bg ще ви помогнем в тази задача:

  • кръгли – те хармонизират формата квадрат много добре чрез своите заоблени структури. Благодарение на тях се създава визуално впечатление, че силуетът е по-закръглен, което омекотява острите и ясно изразени черти. Открояваме ви два модела:

    • OAKLEY 009265 – 926527 – пластмасова изработка за мъже, изцяло в черен цвят, която може да ви придаде търсения вид. Аксесоарът е с огледални стъкла, осигуряващи отлична видимост и намаляващи отблясъците и е част от Колекцията 2023 година на марката Oakley;
                            slunchevi-ochila-OAKLEY

    • GUESS GU00068 – 01B – тези мъжки очила са част от последната колекция на марката Guess, като съчетават в себе си едновременно метални и пластмасови елементи, гарантиращи допълнителна устойчивост. Комбинацията от черна рамка и сиви стъкла е класическа и предпочитана от повечето представители на силния пол.

                             slunchevi-ochila-guess
  • заоблени – придават мекота на външния вид и на самия образ. Този ефект се постига чрез контрастирането на ъглови със заоблени форми. Подходящи варианти, към които да се насочите, са:

    • RAY-BAN RB4471 – 66308G – този заоблен унисекс модел на Ray-Ban със сигурност ще ви впечатли. Пластмасовата луксозна изработка, в комбинация от черно и сиво, подчертава елегантността на визията;

          slunchevi-ochila-ray-ban

    • HICKMANN HI9142 – A01 – дамски аксесоар, част от колекцията на Hickmann за 2023 година. Металните и пластмасови детайли, в съчетание с виолетовите стъкла и черната рамка, изграждат необикновен и впечатляващ модел.

                           slunchevi-ochila-hickmann

  • котешко око – горната част на артикулите се характеризира с определена издълженост и удебеленост, създаващи впечатление за по-голяма дължина на силуета. Така се постига овалност на силуета. Подходящи модели, които да ви помогнат да постигнете целта си, са:

    • BURBERRY BE3144 – 100584 – Burberry представя отличен аксесоар за дамите с квадратно лице. Тези очила, тип “Котешко око”, разполага с метални рамки в сребрист цвят и розови плътни стъкла, придаващи нежност на облика ви;
      slunchevi-ochila-burberry
    • TIFFANY & CO. TF4182 – 80013C – TIFFANY & CO е марка, произвеждаща висококачествени аксесоари, което се доказва с това луксозно и елегантно предложение. Съчетание от сиво и черно, с преливащи стъкла за отлична видимост.

                        slunchevi-ochila-tiffany

  • пеперуда – широката долна част на очилата, заедно с издължената горна част, придава отличен баланс на квадратното лице. Артикули, към които да се насочите, са:

    • LIU JO LJ151S – 722 – това предложение на Liu Jo е предназначено за жени и е част от най-новата колекция на бранда. Златистият цвят си акомпанира отлично с лилавите преливащи стъкла;
      slunchevi-ocjila-liu-jo
    • RALPH RA4140 – 91168G – моделът на Ralph се характеризира със съчетание от златист и кафяв цвят, както и преливащи лещи на стъклата. Те балансират интензивността на светлината и намаляват времето за адаптация.
      slunchevi-ochila-ralp
  • авиатор – меките линии и овалните форми, характеризиращи Авиатора, може успешно да балансират по-острите такива, определящи квадратното лице. Препоръчваме следните артикули тип “Авиатор”:

    • PORSCHE DESIGN P8909 – A – най-новата колекция за 2023 година на Porsche Design представя тези изкусителни и елегантни метални очила с поляризиращи лещи. Те съчетават сиво и черно в един успешен и завършен дизайн;
      slunchevi-ochila-porsche
    • GUESS GU7885 – 32D – дамски аксесоар, комбиниращ златист и сив цвят и изработен от метален материал.

                           slunchevi-ochila-guess

Това са формите, подхождащи най-добре на квадратните лица. Остава само да изберете конкретен модел и може да го поръчате много лесно онлайн.

Рамки, които е по-добре да избягвате

Има някои типове рамки, в случай че имате квадратно лице, които може да засилят острите черти, вместо да внесат баланс във визията. Това обстоятелство създава необходимост от избягването им. Рамките, които следва да се отклонят от вашия обсег от опции, са:

  • квадратните и правоъгълните – тяхното описание съвпада с това на лицето ви, т.е. вместо да се балансират и да ви помогнат да изградите хармоничен вид, те ще си пречат взаимно. Този вид ще придадат още по-голяма утвърденост на ъгловите характеристики на лицевата структура, като дори и ще подсилят ефекта, който искате да избегнете;
  • прекалено обемни – ако искате да балансирате вашия силует, трябва да избягвате много големи размери и обемни модели, тъй като те ще направят образа ви да изглежда груб и масивен. Обемните предложения ще подсилят несъразмерността в пропорциите;
  • прекалено тънки – също не биха успели добре да балансират вида ви. Те не може да смекчат усещането за прекалено голяма изразителност на ъгловите черти, както и широчината, наблюдаваща се при челото и челюстта;
  • дръзки и ярки цветове – светлите и наситени тонове често имат силата да подчертават, а не да прикриват. Това е неподходящо в случая и е в разрез с търсения ефект от очилата.

Следвайки тези правила, вие ще откриете най-подходящия аксесоар, чрез който ще постигнете смайваща визия.

Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik