Как да изберете детски слънчеви очила?

Как да изберете детски слънчеви очила?

Детските очи заслужават най-нежната грижа и именно това е водещият принцип, който следват реномираните производители на оптика в света. Как обаче да се ориентирате при избора, за да сте сигурни, че купувате нещо наистина качествено и подходящо за малчуганите? Вижте няколко основни правила, които е важно да следвате при избора!

На кои фактори да обърнете внимание при избора?

Слънчевите очила за деца се разработват с особено внимание, тъй като тяхната функция е да бъдат предпазно средство, но и любим аксесоар на най-малките клиенти. Сред най-важните ключови моменти са:

Здравина на рамките

Едно от основните съмнения при избора е, дали рамките ще издържат. Ясно е, че малчуганите, макар и много да желаят и да се опитват да подражават на възрастните, са доста невнимателни и небрежни. Все още нямат нужните умения, за да пазят крехки вещи, тепърва изграждат качества като прилежност, старание и в момента се учат на търпение.

Всички тези детски очарователни характеристики се проявяват с еднаква сила както спрямо дребните евтини вещи, така и спрямо скъпите и ценните. Така че не е учудващо, че колкото и да се радват на красивите си слънчеви очила, колкото и да обещават как ще ги пазят, неволно се случва да ги изпускат, да сядат върху тях и да поставят други вещи върху тях.

Затова производителите на качествена оптика подхождат със специално внимание към производството на тази категория слънчеви очила. Материалите за рамките им трябва да са здрави и възможно най-гъвкави и трудно чупливи. Това е и една от съществените причини, поради които си струва да се насочите към избора на маркови модели. Те са наистина разработени за деца, а не са просто евтина имитация. Те са устойчиви и издръжливи, създадени така, че са не се счупят при първата непредвидена кризисна ситуация.

Лекота и удобство

Друг важен фактор при избора е комфортът. Нежната кожа на хлапетата е лесно раздразнима, така че материалите, които са в продължителен контакт с нея, е важно да са максимално качествени и съобразени със спецификите ѝ. Високият клас брандове, които разработват специални оптични колекции за деца, използват само хипоалергенни материали, които не предизвикват дискомфорт и изработените от тях рамки са удобни и за продължително носене.

Различни форми и модели на детските очила

Колекциите детски слънчеви очила имат своя характерен дух. Те носят по нещо от актуалните тенденции, но пречупено през детската виталност и поднесено с много настроение. Цветовете са по-ярки, формите са по-опростени и заоблени. При избора до голяма степен можете да се ръководите от вкуса на детето. Със сигурност то има свой любим цвят, или друг детайл, който може да го накара да почувства точно тези слънчеви очила близки и ценни. Не забравяйте обаче, че децата преминават през периоди. Така че е добре моделът, на който ще спрете избора си, да е и достатъчно универсален, за да не се окаже, че е омръзнал на малчугана след няколко месеца употреба.

Сред интересните детски предложения ще откриете различни вариации на популярните модели за възрастни: „Авиатор“, „котешко око“, квадратни, кръгли и др.

Размер и прилягане на детските очила

Това е особено важен фактор. Всеки модел детски слънчеви очила има конкретен размер, с който е важно да се съобразите при избора. За ориентир не се приема възрастта, а за максимална точност са посочени размерите на различните части на рамката в милиметри. Така можете да сте сигурни, че слънчевите очила, които ще вземете, точно ще паснат на главичката на детето. Посочват се дължината на дръжките на очилата, тази на отделните стъкла, както и ширината на наносника.

Важността на UV защитата

Свойството на качествените детски очила да предпазват очите от вредното слънчево лъчение е тяхното най-важно предимство. Марковите модели разполагат с лещи със 100% защита от ултравиолетовите слънчеви лъчи. Това означава, че с тяхна помощ детските очички са предпазени дори и по време на дълъг престой на открито. Именно това е и основна причина да спрете избора си именно на продукти от този клас.

Поляризация

На някои от стъклата ще срещнете и надпис „поляризирани“. Това означава, че те имат още една допълнителна защита. Поляризацията е специален слой в стъклата, който предпазва окото от слънчеви отблясъци и отражения.

Съотношение цена качество

Оптичните продукти за деца са с по-ниска цена от тези за възрастни, но все пак доста клиенти се колебаят дали инвестицията си струва. Имайки предвид факта, че малчуганите растат доста бързо и аксесоарът ще се окаже малък след няколко сезона, мнозина си задават въпроса, дали покупката е обоснована.

Посочените по-горе факти за слънцезащитата обаче са изключително сериозен довод в полза на избора на качествените оптични продукти.

Стопроцентовата UV защита е една от основните разлики между оригиналните маркови детски слънчеви очила и многото реплики, които ги имитират. Репликите са по-евтини, но не осигуряват нужната превенция. А ултравиолетовата слънчева светлина е в състояние да нанесе както краткосрочни (зачервяване, сухота, сълзене, умора), така и дългосрочни вреди на зрението. Това е и основната причина, поради която си струва да инвестирате в добри очила за детето си.

Препоръчани марки за детски слънчеви очила

Водещите световни брандове в сферата на оптиката разработват специални колекции за най-малките си клиенти. В каталога на SkyOptic ще откриете най-атрактивните актуални предложения на световни топ марки като:

  • Ray-Ban – Junior. В колекциите за деца имате избор между очарователни варианти на хитовите модели на марката (Aviator, Wayfarer). Те са пригодени за детското лице и са придобили особена атрактивност с огледални стъкла и красиви цветове на рамките;
  • Polaroid – Junior. Личи си, че дизайнерите на марката са вложили много любов и настроение в разработването на предложенията за деца. Пъстрите предложения в розово, лилаво, синьо, зелено и много други цветове веднага привличат вниманието на малчуганите;
  • Vogue – Junior. Класата личи както при елегантните варианти за момичета, така и при спортните предложения за момчета. Изборът ви ще е труден и заради многото красиви унисекс модели;
  • Versace. Ако хлапето ви се увлича от модата и държи на стилните решения, детските луксозни модели на Versace със сигурност ще го впечатлят;
  • Emporio Armani;
  • Kwiat - Junior.
Назад към всички статии
Здравейте!
С какво можем да бъдем полезни?
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Онлайн магазин от Stenik