АКТУАЛНО ПРЕЗ 2017История на бранда Chloe


Модната къща на Chloe е основана през 1952 г. от двама парижани Jacques Lenoir и Gaby Aghion. В бързо променящия се следвоенен свят, старите традиции дават път на новите идеи и предложението на двамата парижани е едно - да представят една луксозна мода, която да излезе извън границите на традиционното възприемане на модата.
Романтичните дрехи, които създават отбелязват дръзкото излизане от строгите формалности в дамската мода в началото на 50-те години. Женствена, чувствена и безспорно френска, Chloe веднага се утвърждава като модна къща. През 1963 г. двамата основатели назначават Karl Lagerfeld за главен дизайнер. Под неговото ръководство модната къща създава своята култова мода: прозрачни флорални щампи и плаващи форми, които определят бохемския стил на 70-те и правят Chloe един от най-популярните брандове за периода.
През този период Chloe дава начало и на своя парфюм. През 1974 г. парфюмът веднага е увенчан с огромен търговски успех и продължава да бъде един от най-продаваните аромати и до днес.


ВИДЕО Chloe